TENISOVÝ KLUB SK BRNO-BOSONOHY

642 00  BRNO, HOŠTICKÁ ULICE 2a ; tel.+420 722 945 041; email:info@tkbrnobosonohy.cz

Sezona 2007

Závodní hraní

V sezoně 2007 se zúčastnilo soutěží 6 družstev TK Brno-Bosonohy.

„A“ družstvo dospělých

Hrálo ve třetí nejvyšší soutěži v ČR – 2. ligu, kde skončilo na 5. místě se 4 vítězstvími s MILO Olomouc 7:2, Frýdlantem 9:0, Pardubicemi 5:4 a Ostravou 7:2. Prohráli jsme 3 zápasy s Ledovicemi 3:6, TC MJ Brno 4:5 a Olomoucí 4:5. Soutěž odehráli tito hráči a hráčky: Šmíd, Schiller, Kočka, Stano, Hanák, Miskos, Kostelníková Věra, Barteisová, Kostelníková Petra, Floriánová, Maráčková.

„B“ družstvo dospělých

Hrálo krajský přebor I. třídy, kde skončilo na 5. místě se 3 vítězstvími s Břeclaví 5:4, Hodonín 5:4 a Uherské Hradiště 5:4. Soutěž odehráli tito hráči a hráčky: Ondra, Zahradníček, Zámečník, Munteanu, Kočka, Stano, Kostelníková Petra, Barteisová, Floriánová, Maráčková.

Obě družstva dospělých výborně reprezentovala náš oddíl v těžké konkurenci.

„A“ družstvo dorostu

Hrálo krajský přebor I. třídy, kde skončilo na posledním místě a sestoupilo do krajského přeboru II.. Jednou z hlavních příčin sestupu bylo citelné oslabení o hráče Schillera a Kočky, kteří posílili družstva dospělých. Některé zápasy se prohráli těžce a nebude lehké vybojovat postup do této soutěže. Za toto družstvo hráli: Popovič, Bednář, Kobza, Bis, Bauer, Floriánová, Maráčková , Figlovská.

„B“ družstvo dorostu

Celkem bez problémů skončilo uprostřed tabulky krajského přeboru III. Třídy. Nechybělo mnoho a jednu chvíli bojovalo o postup do vyšší třídy. Základ družstva tvořili tito hráči: Bauer, Matyáš, Čech, Tejkal, Pražan, Janotka, Figlovská, Pešková.

Starší žáci

Družstvo skončilo na předposledním místě II. třídy. Hlavním důvodem byla skutečnost, že hráčka Houzarová skončila se závodní činností, čímž bylo družstvo značně oslabeno a hrálo v podstatě s hráčkami, které neměly odpovídající výkonnost. Družstvo hrálo ve složení Tejkal, Pražan, Majda, Janotka, Schneeweiss, Pešková, Zavadilová.

Mladší žáci

Hrálo velmi dobře a v krajském přeboru II. skončilo na. Místě. Soutěž odehráli: Janotka, Sneeweis, Daniš, Vybíral, Plocková, Zavadilová, Brodecká, Klímová.

Veteráni nad 45 let

Zvítězili v Brněnské lize veteránů II. a postoupili do I. ligy

Veteráni nad 60 let

Obsadili v I. lize Brněnských veteránů 2. místo

Rekreační hraní

                 15.9.2007 byl uspořádán turnaj pro rekrační hráče členy tenisového klubu a pro bosonožské občany   3. ročník tenisového turnaje ve čtyřhře o putovní pohár starosty Městské části Brno-Bosonohy pod jehož  záštitou se turnaj konal. Na úspěšném průběhu se podílel také ředitel turnaje Pavel Červený a firma Motorcity pana Ctibory Seidla. Turnaje se zúčastnilo 16 dvojic v hlavní kategorii a 5 žen v kategorii dvouhry.

Výsledky:

                                           Čtyřhra: 1. I. Dlugoš, M. Navrátil

                                                         2. Č. Kříž , I. Koukal

                                                         3. J. Horáček, J. Horáček

 

                                   Dvouhra žen: 1. J. Vaverková

                                                          2. A. Kostelníková ml.

                                                          3. Čechová